I skrivande stund virvlar det vita vindar utanför fönstret. Jag har sedan jag var en liten kotte älskat snö. Snön ger världen ljus efter höstens mörker och den täcker över allt som har dött. Den sopar allt skräp som folk slänger omkring sig under sitt vita täcke och den dämpar alla ljud… så att en ibland får uppleva den där absoluta tystnaden.

Dock finns det just nu inte tid för lek i snön! Vi jobbar och står i under den korta tid solen kikar fram bakom fjället, vi går från vår lilla stuga de cirka 30 metrarna till reception- och restauranghuset tur och retur som en Stockholms tunnelbana. Jag är dock så glad in i själen att jag träffade min bättre hälft som fick mig att inse att jag inte är och aldrig kan bli en kontorsnisse! Oavsett vart livet för oss, kommer jag försöka mitt yttersta för att få jobba nära naturen med ett kreativt och aktivt arbete!

Bilden ovan är en soluppgång i oktober, solen skuggas nu av Pieljekaise och en ser den endast som en strimma mot fina Rebniskaise som är vår utsikt från stugfönstret :)

IMG_6003

 

2 kommentarer till “Snöblandad glädje

    1. Hej Teresia!

      Det känns bara bra att bo i Norrlandsskogarna, speciellt när det är så stökigt i stora delar av världen och södra Sverige verkar ju inte haft så bra väder. Här är det lugnt och kallt, igår hittade graderna under minus tjugo!
      Vi är snart klara med renoveringen och i mitten av januari öppnar vi backen. Just nu är det inte så mycket aktivitet på området. Därav träffar vi inte så mycket folk, en och annan husvagnsgäst har vi bytt några ord med. Sedan träffar vi mest bara chefen, hans son och Micke räv som kommer och tigger köttbullar :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *