Efter mycket om och men är vi nu i Hemavan! Denna by är aningen större en lilla Jäckvik och har cirka 220 bofasta invånare, bebyggelsen är tätare men fjällen är högre och fler. Även här slingrar sig Kungsleden förbi och det finns många sjöar, forsar, vattenfall och grottor i närområdet. Om en vill ta ett besök till Norge är det endast 10 mil till Mo i Rana och Norska kusten.

En stor fördel för mig som ”sörlänning” är att det går direktflyg från Hemavan till Stockholm sex dagar i veckan! Därmed är det mycket smidigare för mig att hälsa på familj och vänner :)

Arbete fick vi båda på Hemavans Fjällcenter och även här blir det att jobba med lite av varje. Stefan jobbar sin första dag idag som vaktmästare och i morgon med skoterguidning, själv börjar jag om någon timme kvällspasset i serveringen/baren.

Detta är ett helt nytt äventyr och jag har inte ens koll på vad fjället på bilden ovan heter! Så nu blir det att plugga på om närområdet… och om svensk hockey, för det verkar vara väldigt mycket hockeysnack här och en vill ju inte vara den som står som ett ufo :)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *