I veckan har vi haft förmånen att få en guidad skotertur av vår kollega Johan! Turen ledde upp till en av Jofjällets toppar Säjnestjåhke som ligger på endast 881 m.ö.h. Hit får en köra skoter hela vägen upp och närområdet fungerar som en lekplats för skoterfriåkning. Från toppen får du en utomordentlig överblick av byn och kringliggande område. På första bilden ovan kan ni se byn, skidbackarna och de monster till fjäll som tornar upp sig bakom!

IMG_6658 (2)

IMG_6663

IMG_6662

IMG_6657 (2)

För att verkligen förstå storheten i Hemavans fjällvärld måste en ta sig upp på högre höjder antingen med skidliften eller med skoter, fötter, skidor eller dylikt. Nere i byn ser du bara en bråkdel av äventyren och allt som måste upptäckas!

2 kommentarer till “Sett från Jofjället

    1. Hej Stefan!

      I Hemavan är allting större, både byn och fjällen. Det är mer liv och rörelse här, men kvällarna kan ändå vara lika tysta. Därmed saknar vi faktiskt inte något, för oavsett om byn är större är närheten till naturen den samma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *