I dagarna tog vi en tur över norska gränsen med slutdestination Mo i Rana och hälsade på havet!

Det verkar vara lite klurigt det där med namnet Mo i Rana. Tätorten verkar enligt den lokala skyltningen endast heta Mo. Förklaringen finge ha ett historiskt ursprung, byn Mo var i begynnelsen en liten handelsby som sedan växte till en industristad. I nutid försöker tätorten dock hellre marknadsföra sig som ”Polarsirkelbyen”, antagligen för att locka mer turister. Rana är dock namnet för hela kommunen, där Mo i Rana står som centralort.

Mo i Rana är även det närmsta stället från Hemavan om en vill shoppa loss och min närmsta plats för att äta sushi verkar det som! Skulle gärna ha tagit bild på tallriken, men den försvann innan kameran ens var påtänkt, var ändå nästan ett år sedan jag smakade ordentlig sushi :)

IMG_6715 (2)

Vägen mellan Hemavan och Mo i Rana är fager som få och det underbara vädret gjorde inte saken värre. Om du är ute efter att få se fjäll och toppiga berg är denna väg något för dig, de tar aldrig slut! Skulle ha kunnat tagit hur många bilder som helst, men tror inte mina medresenärer skulle ha uppskattat alla pauser i körandet.

IMG_6720

4 kommentarer till “Över gränsen till havet

  1. Hej Lisa!

   Dessvärre har livet kommit väldigt mycket emellan det vi skulle vilja göra den senaste tiden, så att bloggen blev att prioriteras bort… men skall försöka
   återuppta den igen när tiden och orken har kommit i balans igen! Tack för att du tycker att bilderna är fina, lägger upp en del
   bilder på instagram nu under drommenomnorrland om du vill gå in där och kika :)

 1. Hej Emma.
  Lotta o jag-Göran körde den vägen från Mo i Rana det är otroligt fint!
  Måste ses finns inga ord som räcker till för att beskriva hur vackert det är
  Kram från Skånskagubben på besiktningen.

  1. Hej Göran!
   Var ni i krokarna nu i sommar? Synd att ni inte hörde av er isf!
   Jo, det är otroligt vackert här, trivs väldigt bra som fjällbo :D
   Ha det bra! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *